معاون وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی اعلام کرد که به دستور علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، قرار است علاوه بر کتابهای مدارس، محتوای کتب آموزشگاههای زبان خارجی نیز تغییر یابد و اسلامی شود.
احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی در وزارت آموزش و پرورش، گفت: «چطور میتوانیم یک زبان خارجی را فرا بگیریم اما از ارزشها و فرهنگهای نهفته در آن تاثیر کمتری بگیریم؟ این سوال را باید در آموزش و پرورش و آموزشگاهها جواب دهیم. زبان را باید یاد گرفت اما نباید تداخل فرهنگی وجود داشته باشد.»
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: «در خصوص محتوای کتابهای آموزش زبان، با توجه به نگاه رهبر معظم انقلاب انتقادهایی وجود داشت که این محتواها باید متناسب با فرهنگ و تمدن و آداب و رسوم خودمان باشد. از این رو این کتابها به بازنگری نیاز داشتند. ما وارد موضوع شدیم و کتابهای درسی زبان را به شکلی تبدیل خواهیم کرد تا مکالمه، تصویر یا هر چیز دیگری که ارائه میشود، تماما متناسب با فرهنگ ایرانیــاسلامی باشد. علاوه بر مدارس، موسسات و آموزشگاههای زبان نیز باید با تولید محتواهای جدید، کلاسهای خود را برگزار کنند.»
جمهوری اسلامی ایران از همان ماههای نخست انقلاب ۵۷ شستوشوی مغزی کودکان و نوجوانان را آغاز کرد و با ادامه این روند در طول چهار دهه گذشته، کوشید به شکلی سازماندهیشده و هدفمند برای همسو کردن دانشآموزان با سیاستها و ایدئولوژی حاکمیت گام بردارد. این اهداف در قالب طرحها و برنامههای مختلفی از جمله راهاندازی بسیج دانشآموزی، تغییر محتوای کتابهای درسی، ورود طلاب به مدارس و گزینش معلمان دنبال شدند.
محمودزاده همچنین توضیح داد که بهزودی قرار است زبانهای دیگری جز انگلیسی در مدارس ایران تدریس شوند تا دستور علی خامنهای مبنی بر «شکستن انحصار زبان انگلیسی» اجرا شود.
در حالی که تصور حکومت این بود که دستکم نیمی از برنامهها و سیاستهایش برای «تربیت سربازان تمدن اسلامی» به ثمر نشستهاند، خیزش سراسری ایرانیان که با قتل مهسا امینی در بازداشتگاه پلیس امنیت اخلاقی تهران آغاز شد، بر رویاهای حکومت خط بطلان کشید. پیوستن هزاران دانشآموز به مردم معترض و برگزاری تجمعهای دانشآموزی، پاره کردن تصاویر خامنهای و خمینی از کتابهای درسی، مقنعههای به آسمان پرتابشده دانشآموزان دختر در مدارس و خیابانها و دستگیری شمار زیادی از معترضان زیر ۱۸ سال از این واقعیت پرده برداشت که نوجوانان نهتنها کنار حکومت نیستند که روبروی آن ایستادهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
روندی که منجر به این شد تا پس از آغاز خیزش سراسری و طی چند ماه، به صدها مدرسه دخترانه در ایران «حمله شیمیایی» شود و هزاران دانشآموز دختر به دلیل مسمومیت در بیمارستانها بستری شوند.
بیشتر کتب آموزشگاههای خصوصی کتابهایی شناختهشدهاند که در دیگر کشورها هم تدریس میشوند و در سطح بینالمللی کاربرد دارند اما به گفته احمد محمودزاده، کتابهای آموزش زبانی که با «آداب، رسوم و فرهنگ ایران» سنخیت ندارند، کنار گذاشته میشوند؛ آداب و رسومی مانند رعایت حجاب اجباری یا روزه گرفتن یا حفظ فاصله شرعی میان دختر و پسر که خیزش سراسری اخیر در ایران بار دیگر ثابت کرد مورد قبول اکثریت جمعیت ایران، بهخصوص کودکان و نوجوانان نیستند و به فرهنگ و رسوم ایرانی ربطی ندارند.
منتقدان جمهوری اسلامی و بسیاری از کارشناسان حوزههای فرهنگی در ایران میگویند اینگونه دستورهای حکومتی مانند اسلامی کردن محتوای کتب درسی یا اجبار دختران به رعایت حجاب اجباری نتیجهای عکس برای مسئولان جمهوری اسلامی خواهد داشت و «رواج دینگریزی بین کودکان و نوجوانان ایرانی» نیز شاهدی بر همین مدعا است.